SárgaTulipán vendégház - Noszvaj - Szállás

SrgaTulipn vendghz - Noszvaj
Bejelentkezés
Partnerek
Magyar Honlap Linkek
Amfibi Shopping Search
Hun-Web Linkek
Belföldi szállás.wyw.hu
Páfrány vendégház
Abádszalók szállás
Abádszalók szálláshelyek
Noszvaj Idegenfogalmáért Egyesület
Noszvaj hivatalos weboldala
Noszvaj a lap.hu-n
Noszvaj a blog.hu-n
Noszvaj a Wikin
noszvaji szállás-ok
Valid XHTML 1.0 Transitional PageRank
favouriteshomepagerecomment
Sorry, no events to display

Gazdaház

PDF E-mail  gazdaház  
     

Noszvaj egyik jellegzetes épülete a Gazdaház. A ház 1889-ben épült a Pataki család számára. Fala helyben fejtett kváderkőből áll. A tájházként berendezett épület egy jómódú gazda életébe enged bepillantást.

A ház kőkerítése, díszes kapuoszlopai, az udvari homlokzat kőkeretes ablakai, a rácsos ajtó, a verebce, a bükkaljai népi építkezés tipikus vonásait mutatja.

A Gazdaház ad otthont számos kulturális eseménynek, többek között a Szilva napoknak és az augusztusi állandó rendezvényeknek, programoknak is.


 
  gazdahaz_kemence.jpg  
     

A konyhának különösebb bútorzata nincs, a használati eszközöket jórészt a falakon helyezték el, a nagyobb tárgyakat pedig egyszerűen letették a földre. Az ajtó melletti "vízlócán" tartották a vizesedényeket. A konyha szabadkéménye alatt kép patkót látunk, melyeken szabad tűzön főztek.

   gazdahaz_tiszta.jpg  
     

A ház konyhája és utcai szobája a múlt század végének helyi lakásberendezési módját, háztartási eszközeit őrzi, de a hátsó szobában bemutatott kiállítás Noszvaj sajátosságaira kíván rámutatni. Ilyen a népi mesterségek közül a hátikosár-fonás, de az 1928-ban lebontott templom virágos reneszánsz mennyezetének egy tábláját is meg lehet itt szemlélni, a falu egyéb látnivalóinak fényképei között.

 

Programok a Gazdaházban
Látnivalók Noszvajon nagyobb térképen való megjelenítése
 
< Előző   Következő >
3325, Noszvaj, Kossuth t 26.
2017. 2. 28, kedd, Elemér. Holnap Albin napja lesz.
sheeps

Ez itt az

Ön

hirdetésének

a helye!

Kéne egy weblap?

Fűzfa Vendégház

Tubolymama Vendégház

térképen kézműves bálint készült sütemények május helyszín noszvaj lehetőség gyermek vagy verseny valentin noszvajon órától hétvégén programok hogy 8222 9462 sült Április kemencés látnivalók noszvaji torna szeretettel belépő falu kemencében

Joomla Modul