SárgaTulipán vendégház - Noszvaj - Szállás

SrgaTulipn vendghz - Noszvaj
Főoldal arrow Noszvaj arrow Kultúra
Bejelentkezés
Partnerek
Magyar Honlap Linkek
Amfibi Shopping Search
Hun-Web Linkek
Belföldi szállás.wyw.hu
Páfrány vendégház
Abádszalók szállás
Abádszalók szálláshelyek
Noszvaj Idegenfogalmáért Egyesület
Noszvaj hivatalos weboldala
Noszvaj a lap.hu-n
Noszvaj a blog.hu-n
Noszvaj a Wikin
noszvaji szállás-ok
Valid XHTML 1.0 Transitional PageRank
favouriteshomepagerecomment
Sorry, no events to display

Noszvaj - Kultúra

PDF E-mail

 
  szilvanap  
     

Árpád korabeli falunk bővelkedik a hagyományokban. Az ide látogató vendégeket néha olyan érzés kerítheti hatalmába, mintha egyenesen a régmúltba csöppentek volna. Különösen igaz ez nyáron, amikor a kultúrális rendezvények jellegéből fakadóan a falusi emberek hagyományőrző tevékenységeket végeznek. Ide tartozik pl. a Szilva-nap, amikor a szilvájáról híres Noszvajon a Gazdaházban, korhű eszközökkel szilva főzés, illetve lepénysütés történik. Ezen alkalommal a fiatalok helybéli tánccal is szórakoztatják a vendégeket.

 

Ilyen hagyományőrzésnek minősül a farsangi mulatság is, amikor álarcos felvonulással és kiszebáb égetéssel egybekötött zenés-táncos összejövetel várja az ide látogató vendégeket.

 
  húsvét  
     

A Húsvét is nagy jelentőséggel bír eme javarészt református vallású közösségben. Ekkor a hagyomány és a modern kultúra ötvözéseképpen az ekkor szokásos locsolás mellett foszlós kalács sütése, és kézműves mesterségek bemutatója történik a Gazdaházban, folklór program kíséretében.

 

Július és augusztus a kézműves foglalkozások és a finom faltok hónapja. Csütörtökönként a gyerekek részére jelenkori és korabeli kézműves foglalkozások, péntekenként hagyományos paraszt konyhából ismert sütemények készítése a Gazdaházban.

A zene is fontos szerepet játszik az emberek életében. Ennek hódolva augusztusban vasárnaponként a de la Motte kastély amfiteátrumában a (már hagyománnyá vált) "Zenés nyári esték" rendezvénysorozat keretében különböző zenés műfajokból meghívott előadók lépnek közönség elé.

További programokról a programajánlóból illetve az állandó programok menüből tudhadsz meg többet!

 
3325, Noszvaj, Kossuth t 26.
2017. 2. 28, kedd, Elemér. Holnap Albin napja lesz.
sheeps

Ez itt az

Ön

hirdetésének

a helye!

Kéne egy weblap?

Fűzfa Vendégház

Tubolymama Vendégház

programok noszvajon látnivalók május kóstolója gazdaházban torna hotel műhelyében nagyobb bemutató 9462 lehetőség bálint gyermek helyszín 8221 2008 magtár iskolában falu minden bejelentkezés vasárnap hétvégén való február valentin miatt belépő

Joomla Modul