SárgaTulipán vendégház - Noszvaj - Szállás

SrgaTulipn vendghz - Noszvaj
Főoldal arrow Válaszok arrow Miért érdemes Noszvajra jönni?
Bejelentkezés
Partnerek
Magyar Honlap Linkek
Amfibi Shopping Search
Hun-Web Linkek
Belföldi szállás.wyw.hu
Páfrány vendégház
Abádszalók szállás
Abádszalók szálláshelyek
Noszvaj Idegenfogalmáért Egyesület
Noszvaj hivatalos weboldala
Noszvaj a lap.hu-n
Noszvaj a blog.hu-n
Noszvaj a Wikin
noszvaji szállás-ok
Valid XHTML 1.0 Transitional PageRank
favouriteshomepagerecomment
Sorry, no events to display

Miért érdemes Noszvajra jönni?

Aki már járt nálunk tudja...

Magyarországon egyedülálló településről van szó, amely bővelkedik kultúrában és természeti szépségeiben. Rengeteg a látnivaló (kastély, tó, erdő, mező), így aki aktív pihenésre vágyik, vagy szereté megismerni a Bükkalja világát, az jó helyen jár!

  • Egerrel szomszédos településünket természeti adottságai miatt sokan a legszebb fekvésű magyar faluként emlegetik,

  • Feltevéseink szerint (amit azért kutatási eredmények is alátámasztanak) az ország egyik legtisztább levegőjű települése Noszvaj - Síkfőkút,

  • Hazánkból elsőként kapcsolódtunk be az Európai Virágos Városok és Falvak versenyébe, s az elmúlt években a legrangosabb elismeréseket, díjakat szerezhettük meg ezen a területen. (A legbüszkébbek talán arra vagyunk, hogy 2000-ben Noszvaj az „Ezredforduló legvirágosabb települése” címet, illetve 2006-ban a legvirágosabb európai falu címet nyerte el)

  • A magyarországi kastélyok sorában egy igazi gyöngyszem a De la Motte kastély, melyet a legépebben fennmaradt hazai barokk kastélynak tekintenek.

  • A „leg-ek” közül nem szabad kifelejtenünk a borászatot sem, hisz a Magyar Borakadémia 1995-ben noszvaji borásznak: Thummerer Vilmosnak ítélte oda az „Év legeredményesebb bortermelője” szakmai díjat. (A noszvaji határt egyébként is az Egri Borvidék legjobb termőterületének tartják.)

  • Házaink tetején akár egy juhnyájat is lehetne terelni, hisz Noszvaj azon bükkaljai falvak egyike, ahol az emberek már életükben is a föld alatt éltek. A könnyen megmunkálható tufa kőzet ugyanis pinceházak (barlanglakások) kialakítását tette lehetővé.

  • Az egy lakosra jutó kemencék száma meggyőződésünk szerint Noszvajon a legtöbb. Idegenforgalmi kínálatunk legvonzóbb része talán az, mikor a kemencéinkből kikerülő finomságokkal kínálhatjuk vendégeinket.

  • Noszvajon mindig történik valami” – s ez nem csak szlogen, hanem kora tavasztól késő őszig valóban gazdag kulturális- és borászatai-, gasztronómiai eseményekkel várjuk a hozzánk érkezőket. (Ezek közül talán a legnagyobb érdeklődésre a „Szilva-nap” és a „Noszvaji Pince-napok” tartanak számot)

  • Az országban is egyedülálló kézműves mesterségek – pl. a háti fonás – még ma is élnek Noszvajon.

  • Azon kevés települések közé tartozunk, ahol helyi védelem alatt állnak építészeti örökségünk emlékei.

Nyáron rengeteg kulturális program várja az ide látogatókat, ezekről bővebben az Naptárban lehet olvasni. 

 

 
< Előző   Következő >
3325, Noszvaj, Kossuth t 26.
2017. 2. 28, kedd, Elemér. Holnap Albin napja lesz.
sheeps

Ez itt az

Ön

hirdetésének

a helye!

Kéne egy weblap?

Fűzfa Vendégház

Tubolymama Vendégház

8221 síkfőkút noszvajon látnivalók gyermek nagyobb 2008 belépő alatt minden lehetőség május falu hogy Április tánc noszvaji kemencés bálint órától 9462 iskolában térképen kóstolója hétvégén készítése programok szükséges hotel vagy

Joomla Modul